Prima pagină

Studiu: 27% dintre angajații români pot lucra de acasă

24 august 2020 ECONOMIE


Din 5,57 milioane de angajați români, doar 1,5 milioane ar putea, teoretic, să lucreze de acasă. Circa 37% din forța de muncă din UE poate să își desfășoare activitatea online, conform unui studiu despre forța de muncă din UE realizat de Centrul pentru Cercetare Economică și Politici (CEPR) și publicat de VoxEU.org, informează Mediafax.

Astfel, doar 27% dintre angajații români ar putea lucra de acasă. Din 5,57 de milioane de români, activi pe piața muncii, doar 1,5 milioane ar putea lucra remote. La nivel european, media este de 37%, pe primul loc fiind Luxemburg (54%), conform studiului.

Potrivit cercetării la nivel european, 74% dintre meseriile bănoase se pot desfășura de acasă și doar 3% dintre job-urile prost plătite au această facilitate. 66% dintre absolvenții de studii superioare pot presta telemunca, însă doar 10% dintre angajații cu nivel redus de educație o pot face. Studiul mai relevă că 45% dintre femei pot lucra remote, pe când bărbații, doar 30%. De asemenea, numai 13% dintre job-uri s-ar putea face online, fără să fie afectată calitatea, din cauza lipsei de interacțiune umană.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *