Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Statul va deconta plata serviciilor de tip afterschool; legea, trimisă spre promulgare

Statul va deconta plata serviciilor de tip afterschool; legea, trimisă spre promulgare

29 iulie 2020 ECONOMIE


Preșcolarii și elevii de până în clasa a IV-a vor primi tichete pentru plata serviciilor de tip afterscool, informează Mediafax. Potrivit actului normativ, măsura urmează să fie introdusă începând cu anul școlar 2020-2021. Conform legii, aprobată cu unanimitate de voturi de Senat, tichetele au scop exclusiv educațional, sunt netransferabile altor beneficiari, iar școlile sunt cele care decontează serviciul. Tichetul se acordă pe baza cererii părintelui sau reprezentantului legal al copilului, pentru fiecare copil în parte.

„Statul finanțeaza programul «Școala dupa școală» pentru preșcolarii și elevii de până în clasa a IV-a, inclusiv, ai căror parinți, reprezentanți legali sau, după caz, persoana care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea unui copil, pe perioada absenței părinților, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care solicită acest serviciu, prin tichete educaționale a căror valoare nominală lunară se raportează la indicatorul social de referință și este de 0,8 ISR, exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în programul «Școala dupa școală»”, se arată în lege.

Potrivit inițiatorilor, măsura vine și în sprijinul părinților activi și îi încurajează pe aceștia să nu-și abandoneze locul de muncă. „Tichetul reprezintă un ajutor pentru fiecare elev și cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parțial, costurile școlii sau ale organizațiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, după finalizarea lecțiilor”, se arăta în expunerea de motive a proiectului.

Senatul este cameră decizională în cazul acestui act normativ, iar legea urmează să fie trimisă spre promulgare.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *