Prima pagină

Pachet privind redresarea piețelor de capital, adoptat de Comisia Europeană

27 iulie 2020 ECONOMIE


Comisia Europeană (CE) a adoptat un pachet privind redresarea piețelor de capital. Decizia face parte din strategia generală de redresare în urma crizei provocate de coronavirus.

Comisia a propus, anterior, la 28 aprilie, și un pachet bancar, menit să faciliteze acordarea de împrumuturi gospodăriilor și întreprinderilor din întreaga UE.

„Măsurile prezentate vineri vizează înlesnirea sprijinirii de către piețele de capital a întreprinderilor europene pentru ca acestea să se redreseze în urma crizei. Pachetul propune modificări specifice ale normelor pieței de capital, ceea ce va încuraja investițiile mai substanțiale în economie, va permite recapitalizarea rapidă a întreprinderilor și va spori capacitatea băncilor de a finanța redresarea”, au arătat oficialii europeni.

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv pentru o economie în serviciul cetățenilor, a declarat că se depun în continuare eforturi pentru a ajuta cetățenii și întreprinderile din UE în timpul crizei provocate de coronavirus și al redresării ulterioare.

„O modalitate de a face acest lucru este de a ajuta întreprinderile să atragă capital de pe piețele publice. Modificările le vor permite întreprinderilor noastre să obțină mai ușor finanțarea de care au nevoie și să investească în economia noastră. Piețele de capital sunt vitale pentru redresare, deoarece doar finanțarea publică nu va fi suficientă pentru ca economiile noastre să revină pe calea cea bună”, a spus Dombrovskis, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că în luna septembrie va fi prezentat un plan de acțiune mai amplu privind uniunea piețelor de capital.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *