Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • CE prelungește scutirea temporară de taxe vamale și de TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe

CE prelungește scutirea temporară de taxe vamale și de TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe

28 iulie 2020 ECONOMIE


Comisia Europeană (CE) a decis să prelungească scutirea temporară de taxe vamale și de TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe, informează un comunicat al Executivului comunitar. Durata acestei scutiri va fi prelungită cu 3 luni, până la 31 octombrie 2020.

Potrivit reprezentanților CE, decizia se explică prin faptul că numărul de cazuri de coronavirus din statele membre constituie încă un risc la adresa sănătății publice și că în statele membre sunt încă raportate deficite de dispozitive medicale.

„Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne asigura că dispozitivele medicale și echipamentele de protecție ajung la cei care au nevoie de ele. Din acest motiv, am decis să extindem cu trei luni scutirea de taxe vamale și de TVA la importurile de astfel de echipamente din țări terțe”, a declarat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie.  

La 11 iunie 2020, Comisia a consultat toate statele membre, precum și Regatul Unit, cu privire la necesitatea extinderii scutirii, iar acestea au decis să o solicite. Decizia garantează că măsura se va aplica fără întrerupere până la 31 octombrie 2020.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *