Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Petrolul scade sub 40 de dolari/baril, din cauza stocurile record și temerilor legate de COVID

Petrolul scade sub 40 de dolari/baril, din cauza stocurile record și temerilor legate de COVID

25 iunie 2020 ECONOMIE


Petrolul a scăzut joi sub 40 de dolari barilul, după o reducere cu peste 5% în sesiunea anterioară, întrucât stocurile de petrol din SUA sunt la un nivel record, iar o creștere a cazurilor de coronavirus pun sub semnul întrebării recuperarea cererii de combustibil, anunță Reuters.

Petrolul Brent a scăzut cu 54 de cenți, sau 1,3%, la 39,77 dolari la 1150 GMT, dar au fost tranzacții și la prețul de 39,47 dolari. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut 56 cenți, sau 1,5%, la 37,45 dolari.

Petrolul și bursele au fost afectate și de creșterea cazurilor de coronavirus. „Cererea, care trebuia să crească pe măsură ce COVID-19 scade, este din nou amenințată de numărul de infecții în creștere pe piețele cheie”, a declarat Bjornar Tonhaugen, de la Rystad Energy. „Toți privirile sunt îndreptate asupra modului în care guvernele vor reacționa la noua creștere a pandemiei.”

O reducere record a ofertei OPEC și aliaților acesteia a susținut piața petrolului, care este mult mai puternică în comparație cu luna aprilie, când Brent a atins minimul a 21 de ani, sub 16 dolari pe baril, iar petrolul american a trecut în teritoriul negativ, conform Mediafax.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *