Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Sistemul de garantare pentru companii cu cifră de afaceri peste 20 de milioane euro, prezentat în primă lectură la Guvern

Sistemul de garantare pentru companii cu cifră de afaceri peste 20 de milioane euro, prezentat în primă lectură la Guvern

22 mai 2020 ECONOMIE


Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat prezentarea, în primă lectură în ședința de guvern, a ordonanței de urgență care vizează un sistem de garantare în cazul companiilor mari, având prevăzut un plafon maxim de 8 miliarde lei, informează Agerpres. „Se vor califica companii care au cifră de afaceri mai mare de 20 milioane euro și sistemul va fi de garantare până la 80% din credite, tot pe perioadă de șase ani, dar cu subvenția dobânzii nu mai mult de 50%. A fost notificată Comisia Europeană, prin Consiliul Concurenței, și detaliile schemei le vom negocia, le vom face exact cu Comisia Europeană, așa cum am făcut și la IMM Invest”, a precizat ministrul.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că este vorba despre „un produs așteptat”, în cadrul căruia creditele pentru capital de lucru și cele pentru investiții se vor acorda în baza aceluiași mecanism ca la IMM Invest.

Reamintim că, la 4 mai, premierul informa că Guvernul va adopta un act normativ care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru și pentru investiții și pentru companiile mari care nu pot să acceseze IMM Invest. „Este foarte important acest instrument, avem foarte multe companii mari care și-au păstrat activitatea, avem foarte multe companii mari care, chiar dacă și-au suspendat pe o perioadă scurtă, și-au reluat activitatea”, declara prim-ministrul.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *