Rețele sociale

PROFESIA CONTABILĂ

IFAC: Considerente de etică și independență în contextul COVID-19

Personalul aferent Consiliului pentru Standarde Internaționale de Etică pentru Contabili (IESBA) a publicat un document de întrebări și răspunsuri care evidențiază aspectele din Codul etic internațional pentru profesioniștii contabili care ar putea fi relevante pentru gestionarea provocărilor și riscurilor de etică și independență generate de pandemia de COVID-19.

Radio CECCAR FM

PROFESIA CONTABILĂ

CECCAR, partener al Sesiunii științifice studențești – proiect al Facultății de Contabilitate și Informatică și Gestiune, ASE București

Radio CECCAR FM

Vineri, 5 aprilie, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune a Academiei de Studii Economice (ASE) din București a organizat Sesiunea științifică studențească, manifestare cu tradiție prin care tinerii studenți, viitori economiști, au șansa de a-și prezenta rezultatele cercetărilor derulate sub coordonarea cadrelor didactice universitare.

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a fost partener al evenimentului, reafirmând rolul de lider al organismului profesional în formarea și dezvoltarea continuă a noii generații de profesioniști contabili.

CECCAR a fost reprezentat în cadrul evenimentului de conf. univ. dr. Adriana Florina Popa, expert contabil și coordonator al Institutului Național de Dezvoltare Profesională Inițială și Continuă din cadrul CECCAR.

În cadrul evoluției continue a peisajului educațional-contabil și a implicațiilor acestuia pentru mediul academic și organismele profesionale, CECCAR evidențiază angajamentul său față de promovarea inovației și cercetării în domeniu. În acest sens, pentru a încuraja tinerii să devină Next-Generation Accountants, CECCAR a premiat performanța, oferind câștigătorilor vouchere care substituie taxa de înscriere la Examenul de acces la stagiul CECCAR și pentru accesarea gratuită a unor publicații de specialitate ce vor ajuta tinerii să se pregătească pentru a deveni profesioniști contabili.

Manifestarea științifică a fost dedicată studenților înscriși la programe de licență și masterat și a abordat teme de actualitate, esențiale pentru viitorul profesiei contabile. Printre subiectele discutate s-au numărat: analiza istorică și adaptarea la prezent a contabilității, impactul evoluției tehnologice asupra practicilor contabile, tranziția de la contabilitatea tradițională la raportarea standardizată SAF-T și provocările digitalizării în domeniul TVA și facturare electronică. De asemenea, au fost abordate teme precum adaptarea la taxarea specifică economiei digitale, importanța eticii în contabilitate și diferențele generaționale în cadrul profesiei.

Continuare

PROFESIA CONTABILĂ

How to certificate: Be a next-generation accountant!

Radio CECCAR FM

Luni, 15 aprilie a.c., CECCAR a participat, în calitate de partener educațional, la proiectul How to certificate, derulat de ASCIG – Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice București (ASE), o inițiativă dedicată studenților care doresc să urmeze o carieră în domeniul financiar-contabil.

Studenții au avut ocazia să afle care sunt avantajele obținerii calificării profesionale de expert contabil pentru a avea o carieră de succes. Tinerii studenți interesați să-și înceapă aventura profesională au fost încurajați să își continue studiile și să le completeze cu o calificare profesională, urmând stagiul CECCAR, singurul program de stagiu din România care oferă un nivel complet de pregătire în domeniul financiar-contabil.

CECCAR este un pilon în formarea noilor generații de profesioniști contabili în România, promovând standarde înalte de profesionalism și contribuind la dezvoltarea unui mediu economic transparent și eficient.

Vrei să urmezi o carieră într-un domeniu care îți oferă numeroase oportunități de dezvoltare? Fă pasul decisiv pentru cariera ta și alege o profesie fit for future! Detalii despre examenul de acces sunt disponibile pe site-ul CECCAR, în rubrica dedicată accesului la profesie.

It`s your career, choose SMART: be a next-generation accountant!

Continuare

PROFESIA CONTABILĂ

CECCAR Maramureș: Concursul Business Plan – faza județeană

Radio CECCAR FM

Etapa județeană a competiției Business Plan, desfășurată la Liceul Teologic Penticostal din Baia Mare, a reunit elevi din liceele maramureșene care studiază prin metoda firmelor de exercițiu. Acest procedeu interactiv de învățare se concentrează pe dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin integrarea și aplicarea interdisciplinară a cunoștințelor și competențelor teoretice dobândite de elevi.

Planurile de afaceri înscrise în competiție au fost evaluate de o comisie din care au făcut parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai mediului local de business și academic. CECCAR a fost reprezentat la eveniment prin președintele Consiliului filialei Maramureș, conf. univ. dr. Constantin Cucoșel.

„Familiarizarea cu activitățile specifice mediului economic real, dezvoltarea de competențe necesare unui întreprinzător dinamic, încurajarea competiției și asumarea de responsabilități sunt aspecte care-i fac câștigători pe toți elevii participanți. Felicitări tuturor participanților!”, a declarat reprezentantul CECCAR.

La faza județeană a concursului Business Plan au participat, din partea Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare, firmele de exercițiu Revoire și Life Events, Liceul Tehnologic „Marmația” din Sighetul Marmației fiind reprezentat prin Perfect Events și Galante, iar F.E. Royal Taste a fost firma de exercițiu propusă de Liceul Teologic Penticostal din Baia Mare, care s-a clasat pe locul I și va reprezenta județul Maramureș la etapa regională a competiției, programată să se desfășoare la Cluj-Napoca în data de 23 aprilie 2024.

Continuare

Trending