Rețele sociale

PROFESIA CONTABILĂ

COVID-19: Măsurile instituite pe perioada stării de alertă au fost publicate în Monitorul Oficial

Hotărârea nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 410 din 18 mai 2020.

Radio CECCAR FM

CECCAR
Conf. univ. dr. Marcel VULPOI, expert contabil
reprezentantul CECCAR în VAT Expert Group

Hotărârea nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 410 din 18 mai 2020.

Începând cu data de 18 mai 2020 se instituie starea de alertă pe întreg teritoriul țării pe o durată de 30 de zile.

Măsuri cu caracter general stabilite de HG nr. 394/2020

1. În spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne.

2. Pentru toate persoanele care vin în România din străinătate se instituie măsura carantinării/izolării la locuința/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz.

Atenție:  Persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru carantina/izolarea la locuință/altă locație sau care solicită acest lucru pentru a nu își expune familia pot opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autoritățile administrației publice locale.

Persoanele care nu respectă măsurile de carantină/izolare la locuință/altă locație sunt introduse în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile și obligate să suporte contravaloarea cazării și hrănirii pe perioada carantinei instituționalizate.

Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.

PROFESIA CONTABILĂ

CECCAR, partener al Sesiunii științifice studențești – proiect al Facultății de Contabilitate și Informatică și Gestiune, ASE București

Radio CECCAR FM

Vineri, 5 aprilie, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune a Academiei de Studii Economice (ASE) din București a organizat Sesiunea științifică studențească, manifestare cu tradiție prin care tinerii studenți, viitori economiști, au șansa de a-și prezenta rezultatele cercetărilor derulate sub coordonarea cadrelor didactice universitare.

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a fost partener al evenimentului, reafirmând rolul de lider al organismului profesional în formarea și dezvoltarea continuă a noii generații de profesioniști contabili.

CECCAR a fost reprezentat în cadrul evenimentului de conf. univ. dr. Adriana Florina Popa, expert contabil și coordonator al Institutului Național de Dezvoltare Profesională Inițială și Continuă din cadrul CECCAR.

În cadrul evoluției continue a peisajului educațional-contabil și a implicațiilor acestuia pentru mediul academic și organismele profesionale, CECCAR evidențiază angajamentul său față de promovarea inovației și cercetării în domeniu. În acest sens, pentru a încuraja tinerii să devină Next-Generation Accountants, CECCAR a premiat performanța, oferind câștigătorilor vouchere care substituie taxa de înscriere la Examenul de acces la stagiul CECCAR și pentru accesarea gratuită a unor publicații de specialitate ce vor ajuta tinerii să se pregătească pentru a deveni profesioniști contabili.

Manifestarea științifică a fost dedicată studenților înscriși la programe de licență și masterat și a abordat teme de actualitate, esențiale pentru viitorul profesiei contabile. Printre subiectele discutate s-au numărat: analiza istorică și adaptarea la prezent a contabilității, impactul evoluției tehnologice asupra practicilor contabile, tranziția de la contabilitatea tradițională la raportarea standardizată SAF-T și provocările digitalizării în domeniul TVA și facturare electronică. De asemenea, au fost abordate teme precum adaptarea la taxarea specifică economiei digitale, importanța eticii în contabilitate și diferențele generaționale în cadrul profesiei.

Continuare

PROFESIA CONTABILĂ

How to certificate: Be a next-generation accountant!

Radio CECCAR FM

Luni, 15 aprilie a.c., CECCAR a participat, în calitate de partener educațional, la proiectul How to certificate, derulat de ASCIG – Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice București (ASE), o inițiativă dedicată studenților care doresc să urmeze o carieră în domeniul financiar-contabil.

Studenții au avut ocazia să afle care sunt avantajele obținerii calificării profesionale de expert contabil pentru a avea o carieră de succes. Tinerii studenți interesați să-și înceapă aventura profesională au fost încurajați să își continue studiile și să le completeze cu o calificare profesională, urmând stagiul CECCAR, singurul program de stagiu din România care oferă un nivel complet de pregătire în domeniul financiar-contabil.

CECCAR este un pilon în formarea noilor generații de profesioniști contabili în România, promovând standarde înalte de profesionalism și contribuind la dezvoltarea unui mediu economic transparent și eficient.

Vrei să urmezi o carieră într-un domeniu care îți oferă numeroase oportunități de dezvoltare? Fă pasul decisiv pentru cariera ta și alege o profesie fit for future! Detalii despre examenul de acces sunt disponibile pe site-ul CECCAR, în rubrica dedicată accesului la profesie.

It`s your career, choose SMART: be a next-generation accountant!

Continuare

PROFESIA CONTABILĂ

CECCAR Maramureș: Concursul Business Plan – faza județeană

Radio CECCAR FM

Etapa județeană a competiției Business Plan, desfășurată la Liceul Teologic Penticostal din Baia Mare, a reunit elevi din liceele maramureșene care studiază prin metoda firmelor de exercițiu. Acest procedeu interactiv de învățare se concentrează pe dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin integrarea și aplicarea interdisciplinară a cunoștințelor și competențelor teoretice dobândite de elevi.

Planurile de afaceri înscrise în competiție au fost evaluate de o comisie din care au făcut parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai mediului local de business și academic. CECCAR a fost reprezentat la eveniment prin președintele Consiliului filialei Maramureș, conf. univ. dr. Constantin Cucoșel.

„Familiarizarea cu activitățile specifice mediului economic real, dezvoltarea de competențe necesare unui întreprinzător dinamic, încurajarea competiției și asumarea de responsabilități sunt aspecte care-i fac câștigători pe toți elevii participanți. Felicitări tuturor participanților!”, a declarat reprezentantul CECCAR.

La faza județeană a concursului Business Plan au participat, din partea Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare, firmele de exercițiu Revoire și Life Events, Liceul Tehnologic „Marmația” din Sighetul Marmației fiind reprezentat prin Perfect Events și Galante, iar F.E. Royal Taste a fost firma de exercițiu propusă de Liceul Teologic Penticostal din Baia Mare, care s-a clasat pe locul I și va reprezenta județul Maramureș la etapa regională a competiției, programată să se desfășoare la Cluj-Napoca în data de 23 aprilie 2024.

Continuare

Trending