Prima pagină

Google a lansat o platformă dedicată învățării la distanță în România

1 aprilie 2020 ECONOMIE


O nouă platformă dedicată învățării la distanță în România, sub forma unui hub de informații și unelte, a fost lansată de Google, pentru a ajuta profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres. G Suite for Education este o colecție de aplicații care oferă acces la funcțiile educaționale esențiale, precum crearea lecțiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea și gestionarea clasei, schimbul de fișiere, email etc.

Instituțiile de învățământ din România se pot înscrie gratuit, pentru a beneficia gratuit de pachetul G Suite for Education, la adresa www.clasaviitorului.ro.  

Platforma de la Google se găsește la adresa events.withgoogle.com și oferă resurse în limba română necesare profesorilor pentru a se instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor și a realiza lecții interesante și plăcute.

Potrivit sursei citate, platforma dedicată învățării la distanță oferă și un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor, disponibil direct la services.google.com. „Acesta oferă informații pas cu pas, de la organizarea spațiului de lucru de acasă, pregătirea cursului și a «întâlnirii» video cu elevii, pregătirea predării și predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online unde prezintă în timp real elevilor, și organizarea de discuții 1:1 cu elevii. Google va actualiza constant informațiile și resursele dedicate învățării la distanță, pe măsură ce va primi feedback de la cadrele didactice și de la parteneri”, precizează compania. Învățarea la distanță prin serviciile gratuite Google a fost posibilă prin colaborarea cu EduApps și Ministerul Educației.

Până la acest moment, peste 200.000 de profesori au fost sau sunt în curs de pregătire a modului în care să folosească resursele disponibile pentru educația la distanță.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *