Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Florin Cîțu: Cererile pentru amânarea ratelor la bănci vor putea fi depuse în 45 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței

Florin Cîțu: Cererile pentru amânarea ratelor la bănci vor putea fi depuse în 45 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței

31 martie 2020 ECONOMIE


Cererile către bănci pentru amânarea ratelor pot fi depuse în 45 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței care prevede această măsură, termenul inițial fiind astfel extins, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, citat de Agerpres. „Am extins la 45 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței perioada până la care să se facă o cerere către bancă (pentru amânarea ratelor, n.r.). Inițial termenul era până la sfârșitul perioadei de stare de urgență”, a precizat ministrul.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a arătat că dobânda pentru creditele ipotecare nu se mai capitalizează, iar celor care solicită amânarea ratelor și au restanțe la plată li se dă posibilitatea să își aducă creditele la zi până la momentul în care solicită această suspendare. „Să aibă creditele la zi la momentul solicitării suspendării obligației de plată. Să aibă creditele plătite”, a explicat ministrul Finanțelor.

În context, prim-ministrul a precizat că a primit corespondențe din partea unor asociații și grupuri de companii prin care a fost informat că acestea își plătesc ratele la credite într-o anumită perioadă a lunii și că ar putea să nu beneficieze de aceste facilități dacă nu li se oferă posibilitatea plății ratelor. Anterior, ministrul Finanțelor a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că Ordonanța de Urgență care amână plata ratelor urmează să fie corectată în ședința de Guvern de la începutul acestei săptămâni din cauza faptului că au fost omise câteva observații.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *