Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • BNR amână cu 3 luni termenul de colectare a contribuţiilor anuale la fondul de rezoluție bancară

BNR amână cu 3 luni termenul de colectare a contribuţiilor anuale la fondul de rezoluție bancară

27 martie 2020 ECONOMIE


BNR a decis amânarea cu 3 luni termenul de colectare a contribuţiilor anuale la fondul de rezoluţie bancară pentru anul 2020. Decizia poate fi prelungită până la 6 luni.

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a analizat în ședință de urgență o serie de măsuri relevante din perspectiva rezoluției bancare, în contextul efectelor economice ale pandemiei cu noul Covid-19 și al altor hotărâri privind funcționarea sistemului bancar.

Consiliul de Administrație al BNR a hotărât:

1. Amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020.

2. Amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției, în linie cu abordarea comunicată de Autoritatea Bancară Europeană.

3. Corelarea termenelor și condițiilor privind cerințele de fonduri proprii și datorii eligibile (MREL) cu deciziile Comitetului de Supraveghere din 20 martie 2020.

Banca Națională a României va transmite instituțiilor de credit scrisori de informare referitoare la hotărârile adoptate și la modalitatea de aplicare a reglementărilor în vigoare, potrivit celor de mai sus, transmite Mediafax.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *