Rețele sociale

ECONOMIE

ANOFM: Număr unic de apel pentru cei care doresc informații referitoare la acordarea șomajului tehnic

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a organizat un call-center intern și a stabilit un număr unic de apel la care cetățenii pot suna pentru a obține informații suplimentare cu privire la modalitățile de acordare a șomajului tehnic, a anunțat Agenția.

Radio CECCAR FM

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a organizat un call-center intern și a stabilit un număr unic de apel la care cetățenii pot suna pentru a obține informații suplimentare cu privire la modalitățile de acordare a șomajului tehnic, a anunțat Agenția.

Angajatorii sau angajații care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic, pot apela: 021/4444000, număr cu tarif normal.

„Am decis ca opt angajați ai ANOFM să lucreze în același timp în sistem call-center, pentru a clarifica românii acolo unde există nelămuriri cu privire la șomajul tehnic. În cazurile în care apelanții au nevoie să intre în legătură cu agențiile teritoriale de care aparțin, operatorii din call-center îi vor direcționa. În perioadele de criză, este vitală rapiditatea adoptării deciziilor, dar și modul în care ne organizăm pentru implementarea acestora. Prin urmare, am luat din timp măsurile necesare pentru a răspunde cu promptitudine tuturor solicitărilor, conștienți fiind că de munca noastră depinde viitorul angajaților și al companiilor din țara noastră”, a declarat președintele ANOFM, Victor Picu.

Reamintim că angajatorii, care sunt direct afectați de măsurile impuse odată cu declanșarea stării de urgență, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata indemnizațiilor acordate salariaților în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toți angajații lor, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului  asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. Angajatorii afectați indirect, dar ale căror încasări au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toți salariații, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj,  pentru cel mult 75% dintre angajați care au contracte active la data intrării in vigoare a OUG.

Documentele necesare acordării șomajului tehnic pot fi depuse la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, precum și a municipiului București, prin poșta electronică, la adresa de email dedicată fiecărui județ, care are ca ID numele județului (ex: brasov@anofm.gov.ro). În cazul județelor a căror denumire este formată din două cuvinte, acestea vor fi despărțite prin cratimă (ex: Caras-Severin@anofm.gov.ro).

ECONOMIE

Termenul până la care trebuie declarată aplicarea/ieșirea din sistemul de impunere, prelungit

Radio CECCAR FM

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat astăzi că Ministerul Finanțelor (MF) urmează să prelungească până la 15 aprilie termenul până la care trebuie declarată la ANAF aplicarea/ieșirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor.

„Pentru analiza stabilirii plafonului de 500.000 euro în cazul «întreprinderilor legate» având în vedere modificările propuse privind «întreprinderile legate» din proiectul de Ordonanță de Urgență privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, aflat pe site-ul Ministerului Finanțelor din 13 martie 2024, urmează ca Ministerul Finanțelor să propună prorogarea termenului prevăzut la art. 55 alin. (2) și la alin. (5) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru comunicarea către organele fiscale a mențiunilor privind aplicarea/ieșirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, de la data de 31 martie 2024 la data de 15 aprilie 2024, inclusiv”, precizează ANAF.

Continuare

ECONOMIE

Deficitul bugetar în primele două luni, 1,67% din PIB

Radio CECCAR FM

Deficitul bugetar a urcat la 28,99 miliarde de lei după primele două luni ale acestui an, reprezentând 1,67% din PIB, în creștere de 1,7 ori comparativ cu un sold negativ de 17,04 miliarde lei, respectiv 1,07% din PIB, raportat în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor (MF), citate de Agerpres.

„Execuția bugetului general consolidat în primele două luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 28,99 miliarde lei, respectiv 1,67% din PIB, față de deficitul de 17,04 miliarde lei, respectiv 1,07% din PIB aferent celor două luni ale anului 2023”, precizează sursa citată.

Veniturile totale au însumat 86,67 miliarde de lei în primele două luni ale anului 2024, în creștere cu 17,2% (an/an), iar dinamica acestora a fost susținută cu precădere de evoluția încasărilor din contribuții de asigurări, TVA, fonduri europene, impozit pe salarii și accize.

Pe de altă parte, cheltuielile bugetului general consolidat în sumă de 115,66 miliarde lei au crescut în termeni nominali cu 27,1% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Exprimate ca procentaj din Produsul Intern Brut, cheltuielile pe anul 2024 au înregistrat o creștere cu un punct procentual față de aceeași perioadă a anului 2023, de la 5,7% din PIB la 6,7% din PIB.

Pe partea de venituri, încasările din impozitul pe salarii și venit au totalizat 7,74 miliarde lei, înregistrând o creștere de 8,1% de la an la an. Veniturile din impozitul pe salarii au consemnat un avans de 23,6%, peste evoluția fondului de salarii din economie (17,9%), dinamica acestei categorii de încasări fiind influențată de modificarea reglementărilor privind facilitățile fiscale acordate salariaților din sectorul construcții, agricol, industria alimentară și a activităților de creare de programe pentru calculator (OUG nr. 93/2023 și Legea nr. 296/2023), majorarea salariului minim brut pe țară garantat în plată (HG nr. 900/2023), precum și majorarea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru sectoarele construcții, agricol și industria alimentară (OUG nr. 93/2023), explică Ministerul Finanțelor.

Totodată, evoluții pozitive au fost înregistrate și în cazul încasărilor din impozitul pe veniturile din pensii (56,2% ) și aferente declarației unice (30,6%).

Pe de altă parte, încasările din impozitul pe dividende au consemnat o contracție de 44,9%, pe fondul unui efect de bază ridicat (creșterea semnificativă a dividendelor din ianuarie 2023 distribuite în baza situațiilor financiare interimare întocmite în cursul anului 2022, cu reținerea cotei de impozit de 5%).

Contribuțiile de asigurări au înregistrat 30,23 miliarde de lei, în creștere cu 25,4% (an/an), peste evoluția fondului de salarii din economie. Evoluția acestor încasări a fost influențată pozitiv de modificarea reglementărilor privind facilitățile fiscale acordate salariaților din sectorul construcții, agricol, industria alimentară și a activităților de creare de programe pentru calculator (OUG nr. 93/2023 și Legea nr. 296/2023), majorarea salariului minim brut pe țară garantat în plată (HG nr. 900/2023) și majorarea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru sectoarele construcții, agricol și industria alimentară (OUG nr. 93/2023), iar negativ de restituirea sumelor reținute cu titlul de CASS din veniturile din pensii (efect bugetar de -0,14 miliarde lei, conform OUG nr. 4/2023).

Încasările nete din TVA s-au cifrat la 20,34 miliarde de lei, în creștere cu 16,5% în ritm anual. De asemenea, valoarea restituirilor de TVA s-a majorat cu 6,5% față de nivelul rambursat în aceeași perioadă a anului trecut (4,43 miliarde de lei în ianuarie-februarie 2024, comparativ cu 4,16 miliarde de lei în primele două luni din 2023).

Veniturile din accize au însumat 6,26 miliarde de lei, consemnând o creștere de 17,6% (an/an), susținută de evoluția încasărilor din accizele pentru produsele din tutun (+28,1% an/an). Totodată, dinamica încasărilor din accizele pentru produsele energetice a revenit în teritoriul pozitiv în februarie (+3% în primele două luni 2024 an/an), pe fondul majorării accizei la combustibili, concomitent cu o ușoară redresare a dinamicii anuale a consumului de carburanți.

În context, Ministerul Finanțelor a arătat că evoluția lunară a încasărilor din accize prezintă în general o volatilitate mai ridicată, determinată de politica operatorilor economici de antrepozitare fiscală a produselor accizabile.

Veniturile nefiscale au însumat 6,62 miliarde de lei, înregistrând o contracție de 6% (an/an), în ameliorare față de luna anterioară, explicată în principal de evoluția încasărilor din redevențe petroliere.

Sumele rambursate de Uniunea Europeană în contul plăților efectuate și donații au totalizat 8,22 miliarde de lei, în creștere cu 46,4% (an/an).

În ceea ce privește cheltuielile bugetare, cele de personal au însumat 24,19 miliarde de lei, în creștere cu 19,9% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Exprimate ca pondere în PIB, cheltuielile de personal reprezintă un nivel de 1,4% din PIB, cu 0,1 puncte procentuale mai mari față de aceeași perioadă a anului precedent, ținând cont de creșterile salariale acordate în anul 2023.

Cheltuielile cu bunuri și servicii au fost 14,39 miliarde de lei, în creștere cu 25,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. O creștere se reflectă la bugetele locale, respectiv 27,9% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, precum și la bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate de 11,8% pentru decontarea medicamentelor cu și fără contribuție personală și a medicamentelor utilizate în programele naționale de sănătate.

Cheltuielile cu dobânzile au fost de 6,66 miliarde de lei, cu 610 milioane lei mai mici față de aceeași perioadă a anului precedent.

Cheltuielile cu asistența socială au fost de 38,74 miliarde lei, în creștere cu 11,8% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Potrivit ministerului de resort, evoluția cheltuielilor cu asistența socială a fost influențată, în principal, de majorarea de la 1 ianuarie 2024, cu 13,8%, a punctului de pensie, respectiv de la 1.785 lei la 2.032 lei, a îndemnizației sociale pentru pensionari (pensia minimă) de la 1.125 lei la 1.281 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2023 din 29 noiembrie 2023 privind sistemul public de pensii. Cheltuielile cu asistența socială au fost influențate și de plățile suportate de la bugetul de stat pentru compensarea facturilor aferente consumului de energie electrică și gaze naturale, pe cele două luni ale anului 2024 acestea fiind în sumă de 1,42 miliarde de lei.

Cheltuielile cu subvențiile au fost de 2,61 miliarde de lei, această sumă reprezentând, în principal, subvenții pentru transportul de călători, pentru sprijinirea producătorilor agricoli, precum și pentru schema de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale al consumatorilor noncasnici (878,8 milioane lei), care reprezintă 33,66% din total subvenții.

Alte cheltuieli au fost de 1,97 miliarde de lei, reprezentând, în principal, burse pentru elevi și studenți, susținerea cultelor, despăgubiri civile.

Cheltuielile privind proiectele finanțate din fonduri externe nerambursabile (inclusiv subvențiile de la Uniunea Europeană aferente agriculturii) au fost de 9,09 miliarde de lei, cu 43,89% mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Cheltuielile pentru investiții, care includ cheltuielile de capital, precum și cele aferente programelor de dezvoltare finanțate din surse interne și externe, au fost în valoare de 17,1 miliarde de lei, fiind de peste două ori mai mari față de aceeași perioadă a anului precedent, când au fost în valoare de 8,07 miliarde de lei.

Bugetul pentru acest an este construit pe un deficit în scădere la 5% din PIB, de la 5,68% din PIB în 2023.

Continuare

ECONOMIE

UE sprijină 170 de proiecte noi pentru a ajuta statele membre să își transpună în practică agenda de reforme

Radio CECCAR FM

Comisia Europeană a selectat o nouă rundă de 170 de proiecte în cadrul Instrumentului de sprijin tehnic (IST), pentru a sprijini statele membre să conceapă și să pună în aplicare în total 307 reforme în 2024, ceea ce va consolida competitivitatea, reziliența și modernizarea statelor membre, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

Aceste reforme vor acoperi o gamă largă de domenii care au un impact asupra vieții cetățenilor din UE, de la aplicarea inteligenței artificiale în întreprinderi și în administrațiile publice, punerea în aplicare a Planului industrial al Pactului verde și a altor reforme esențiale pentru tranziția către o economie cu zero emisii nete, sprijinirea egalității de gen și combaterea exodului creierelor și furnizarea de servicii de îngrijire a sănătății mintale tinerilor și copiilor.

Pe baza reformelor deja puse în aplicare în cadrul IST în cei patru ani, care se ridică la aproximativ 780 de proiecte pentru aproximativ 1.200 de reforme, noua rundă de reforme va oferi sprijin tehnic personalizat statelor membre, pentru a le ajuta să conceapă și să pună în aplicare reformele de care au nevoie, îndeplinind astfel prioritățile naționale și ale UE pe teren.

„Odată cu această nouă rundă de proiecte de reformă, Instrumentul de sprijin tehnic intră în cel de-al cincilea an de activitate de succes. Se preconizează că administrațiile publice vor răspunde provocărilor emergente și vor îndeplini prioritățile comune, de la tranziția către o economie cu zero emisii nete la rolul IA într-o societate din ce în ce mai digitală”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

În 2024, IST va sprijini schimburile de funcționari publici în cadrul Inițiativei de cooperare în domeniul administrației publice (PACE), o inițiativă lansată pentru promovarea învățării inter pares în rândul funcționarilor publici din diferite state membre. Aceste schimburi vor implica 200 de funcționari publici din 12 de state membre, pentru a-și consolida competențele în domenii-cheie precum finanțarea durabilă, digitalizarea administrației, utilizarea fondurilor UE și alfabetizarea în materie de date. Reformele sprijinite de IST în 2024 vor contribui la prioritățile politice comune ale UE și ale statelor membre: 31% din reformele selectate se vor axa pe tranziția către o economie cu zero emisii nete. Aceste reforme se vor referi în primul rând la Planul industrial al Pactului verde, la biodiversitate și la transportul ecologic. IST va ajuta, de asemenea, administrațiile publice naționale, regionale și locale să integreze tehnologii și sisteme digitale și să devină mai inteligente de IA, 2% dintre reformele selectate fiind legate de tranziția digitală.

O altă componentă esențială a reformelor IST din 2024 este abordarea și atenuarea impactului schimbărilor demografice în mai multe sectoare, cum ar fi sistemele de sănătate și de protecție socială, migrația, politicile publice și întocmirea bugetului. În plus, în 2024, copiii și tinerii se vor afla în centrul a 31 de reforme în cadrul proiectelor din toate statele membre, cu reforme axate pe educație și pe sănătatea mintală și bunăstarea copiilor și a tinerilor.

Comisia va continua să sprijine statele membre în abordarea împreună a provocărilor comune, în reducerea disparităților economice, sociale și teritoriale și în consolidarea guvernanței la toate nivelurile. Proiectele IST vor promova învățarea inter pares, oferind în același timp sprijin adaptat contextelor naționale și regionale.

În 2024, IST va sprijini 43 de proiecte de reformă multinaționale și 38 proiecte de reformă regională. Comisia va aborda, de asemenea, nevoile comune de reformă ale statelor membre, de la promovarea sistemelor de dezvoltare a competențelor până la îmbunătățirea calității finanțelor publice, de exemplu. Ciclul IST pentru 2024 va sprijini 13 proiecte emblematice.

IST este un instrument al UE bazat pe cerere, care oferă expertiză personalizată autorităților statelor membre care solicită sprijin anual. Acesta nu ia forma unui sprijin financiar, ci constă în furnizarea de expertiză și cunoștințe de înaltă calitate și adaptate și poate lua forma consilierii strategice sau tehnice, a studiilor de evaluare a nevoilor de reformă, a formării sau a misiunilor la nivel național ale experților.

Continuare

Trending