Prima pagină

Unul din trei cetățeni ai UE a fost vizat de hackeri anul trecut

12 februarie 2020 ECONOMIE


Unul din trei cetățeni ai UE se confruntă cu incidente de securitate atunci când folosește internetul în scop personal. Cele mai multe atacuri online au fost, anul trecut, în Danemarca, Franța și Suedia, iar cele mai puține în Lituania, Polonia și Letonia. Circa 25% din europeni spun că au fost ținta unor tentative de fraudă (phising) online anul trecut, arată datele Eurostat, citate de Mediafax. Totodată, unul din trei europeni raportează incidente de securitate când folosește internetul în timpul liber.

Anul trecut, 25% dintre cetățenii UE au raportat că au primit mesaje frauduloase. Redirecționarea către site-uri web false care solicită informații personale (pharming) a fost al doilea cel mai frecvent raportat incident legat de securitate (12%).

Cele mai mari ponderi ale unor astfel de atacuri online, în 2019, au fost înregistrate în Danemarca (50%), Franța (46%), Suedia (45%), Malta și Olanda (ambele 42%), Finlanda (41%) și Germania (40%).

La polul opus, cele mai puține atacuri online s-au înregistrat în Lituania (7%), Polonia (9%), Letonia (10%), Bulgaria (13%) și Grecia (13%).


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *