Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • România, peste media UE la utilizarea energiei regenerabile pentru încălzire și răcire

România, peste media UE la utilizarea energiei regenerabile pentru încălzire și răcire

13 februarie 2020 ECONOMIE


Energia provenită din surse regenerabile a fost responsabilă în anul 2018 pentru 21% din energia totală utilizată pentru încălzire și răcire în Uniunea Europeană, în creștere constantă față de 12% în anul 2004, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. În rândul statelor membre, Suedia se evidențiază prin faptul că aproape două treimi (65%) din energia utilizată pentru încălzire și răcire în anul 2018 a provenit din surse regenerabile. De asemenea, mai mult de jumătate din energia utilizată pentru încălzire și răcire a provenit din surse regenerabile în Letonia (56%), Finlanda (55%) și Estonia (54%).

România se situează peste media din UE, în condițiile în care 25,4% din energia utilizată pentru încălzire și răcire în anul 2018 a provenit din surse regenerabile, un procentaj mai ridicat decât în state precum Franța (22%), Italia (19%), Spania (17%) sau Germania (14%).

Statele membre în care energia provenită din surse regenerabile are cel mai mic aport la încălzire și răcire sunt Irlanda și Olanda (ambele cu 6%), Belgia (8%) și Luxemburg (9%).


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *