Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • MEC lansează campania „Meseria face diferența!”. Sunt prezentate avantajele învățământului profesional și ale învățământului profesional dual

MEC lansează campania „Meseria face diferența!”. Sunt prezentate avantajele învățământului profesional și ale învățământului profesional dual

12 februarie 2020 ECONOMIE


Ministerul Educației și Cercetării (MEC) lansează astăzi campania „Meseria face diferența!”, care ca scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual. Campania se va încheia la 11 martie, de Ziua Națională a Meseriilor.

Săptămânal, prin intermediul acestei campanii, Ministerul Educației și Cercetării împreună cu Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic vor prezenta meseriile care pot face diferența. Toate materialele vor fi vizibile pe site-urile alegetidrumul.ro și edu.ro.

Potrivit unui comunicat al MEC; campania „Meseria face diferența!” se va derula în toată țara, iar printre acțiunile propuse de inspectoratele școlare se regăsesc:  acțiuni comune ale unităților de învățământ profesional și tehnic, ale inspectoratului școlar județean, ale Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, ale operatorilor economici privind consilierea și orientarea școlară și profesională a elevilor; ▪ caravane ale meseriilor; ▪ concursuri școlare de tip „Atelier de creație” sau „Atelier de robotică”; ▪ vizite ale elevilor din unitățile de învățământ gimnaziale din județ la operatorii economici care asigură pregătirea și/sau practica în învățământul profesional și profesional dual; ▪ ateliere de informare pentru profesorii diriginți ai claselor a VII-a și a VIII-a.

În următoarea perioadă, Ministerul Educației și Cercetării, inspectoratele școlare și instituțiile de învățământ vor organiza, cu ocazia Zilei Naționale a Meseriilor, o serie de evenimente care să contribuie la creșterea vizibilității și atractivității învățământului profesional, tehnic și profesional dual în rândul viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a.

Învățământul dual a fost introdus începând cu anul școlar 2017-2018, an în care s-au înregistrat 2.268 elevi în prima promoție pentru această formă de organizare a învățământului profesional. Numărul elevilor din învățământul dual a crescut, ajungând în anul școlar 2019-2020 la 12.908, aproape dublu față de anul școlar precedent.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *