Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • FMI: Epidemia cu noul coronavirus va șterge 0,1 puncte procentuale din avansul economiei mondiale în 2020

FMI: Epidemia cu noul coronavirus va șterge 0,1 puncte procentuale din avansul economiei mondiale în 2020

24 februarie 2020 ECONOMIE


Extinderea rapidă a epidemiei cu noul coronavirus va reduce probabil creșterea economică a Chinei în acest an la 5,6%, în scădere cu 0,4 puncte procentuale față de prognoza din ianuarie, și va șterge 0,1 puncte procentuale din avansul economiei mondiale, a avertizat Fondul Monetar Internațional, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a prezentat perspectivele economice la reuniunea miniștrilor de Finanțe și guvernatorilor băncilor centrale din G20, care s-a desfășurat la Riad (Arabia Saudită). Georgieva a precizat că FMI examinează mai multe scenarii pesimiste dacă epidemia de Covid-19 durează mai mult și se extinde semnificativ pe plan global.

Adresându-se oficialilor G20, Georgieva a declarat: „În actualul nostru scenariu de bază, politicile anunțate sunt implementate și economia chineză va reveni la normal în trimestrul doi. Ca rezultat, impactul asupra economiei mondiale va fi relativ minor și de scurtă durată. Dar, de asemenea, analizăm mai multe scenarii pesimiste, în care răspândirea epidemiei continuă și se extinde pe plan global, iar consecințele asupra creșterii economice sunt mult mai extinse”.

Oficialii din China au dat asigurări că încă poate fi îndeplinită ținta de creștere pentru 2020, în pofida epidemiei.

Ministrul nipon de Finanțe, Taro Aso, a avertizat asupra impactului semnificativ asupra economiei mondiale în cazul în care epidemia se răspândește și mai mult și le-a spus jurnaliștilor că participanții la reuniunea G20 susțin că este necesar un răspuns coordonat în privința impactului virusului.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *