Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Emil-Răzvan Pîrjol (MEEMA): O promovare a turismului românesc fără o constantă pregătire a pieței în sine nu este utilă

Emil-Răzvan Pîrjol (MEEMA): O promovare a turismului românesc fără o constantă pregătire a pieței în sine nu este utilă

24 februarie 2020 ECONOMIE


Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Emil-Răzvan Pîrjol a declarat că o promovare a turismului românesc fără o constantă pregătire a pieței în sine nu este utilă, referindu-se, printre altele, la infrastructură și servicii, informează Agerpres. „Ideea de promovare pentru România este sensul activității noastre. Bineînțeles că o promovare fără o constantă pregătire a pieței în sine nu este utilă. Mă gândesc la infrastructură, mă gândesc la multe alte lucruri, servicii și altele. O promovare fără a asigura și această parte poate fi chiar riscantă. Dar cred că toți suntem conștienți de acest lucru. Și Legea turismului ar trebui să aibă ca «inimă» ideea de promovare în sine, ca orice formă organizațională, așa încât vă încurajez să considerați acest studiu ca o materie de reflecție pentru a găsi împreună cea mai bună soluție de promovare a destinației turistice România”, a menționat secretarul de stat, la Târgul de Turism.

Raportul referitor la Operaționalizarea unei rețele de Organizații de Management al Destinației Turistice (OCDE) a fost lansat la Târgul de Turism al României. În acest context, cei interesați au posibilitatea să obțină detalii suplimentare cu privire la oportunitățile de constituire și activare a OMD din partea Reprezentanței pentru Regiunea Dunăre-Marea Neagră a CED – Centrul Internațional pentru Excelența Destinațiilor, membru afiliat UNWTO – Organizația Mondială a Turismului.

Programul de Formare a Promotorilor și Experților în Managementul Destinației de Ospitalitate Turistică (OMD) a fost lansat pentru a veni în sprijinul organizațiilor profesionale și patronale din turism, ca și al comunităților locale cu care se creează parteneriate public-private.

Programul se adresează tuturor celor care vor să devină în mod rapid și flexibil promotor sau/și expert și să dezvolte o carieră de succes în expertiza/consultanța acordată operatorilor și beneficiarilor zonelor/obiectivelor din industria ospitalității.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *