Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Dâmbovița: Etica profesională și combaterea fenomenului de spălare a banilor. Probleme actuale privind misiunea de certificare a situațiilor financiare

CECCAR Dâmbovița: Etica profesională și combaterea fenomenului de spălare a banilor. Probleme actuale privind misiunea de certificare a situațiilor financiare

27 februarie 2020 PROFESIA CONTABILĂ


Filiala Dâmbovița a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a găzduit, recent, o masă rotundă cu tema Etica profesională și combaterea fenomenului de spălare a banilor. Probleme actuale privind misiunea de certificare a situațiilor financiare. Profesioniști contabili din județ, membri ai filialei, au participat la întrunire, alături de conducerea aleasă și executivă a filialei.

Gabriela Anghel, expert contabil, președintele Consiliului filialei Dâmbovița, a prezentat  prevederile Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și aspecte referitoare la rolul profesioniștilor contabili în îndeplinirea obligațiilor prevăzute de actul normativ.

Codul etic național al profesioniștilor contabili, Standardul profesional nr. 22 Misiunea de examinare a contabilității, întocmirea, semnarea și prezentarea situațiilor financiare, respectiv modalitatea de întocmire a foilor de lucru ce conțin informații referitoare la cunoașterea clientului, au fost alte subiecte discutate de membrii filialei la întâlnirea amintită.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *