Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Studiu: Prețurile autovehiculelor comerciale rulate au scăzut cu 1,8%, în intervalul mai-octombrie

Studiu: Prețurile autovehiculelor comerciale rulate au scăzut cu 1,8%, în intervalul mai-octombrie

2 decembrie 2019 ECONOMIE


Prețurile autovehiculelor comerciale second-hand, ce sunt utilizate în domenii ca transport, agricultură și construcții, au scăzut în medie cu 1,8%, în perioada mai – octombrie 2019, față de perioada precedentă, relevă o analiză de piață efectuată de platforma globală online Tradus, citată de Agerpres. Cercetarea arată că autovehiculele din agricultură au înregistrat cea mai mare scădere a prețurilor, de 3,5%, urmate de cele din transport (1,5%).

În același timp, prețurile autovehiculelor din construcții au rămas relativ constante în perioada analizată, având o scădere de doar 0,6%. „Cu toate acestea, unele modele tranzacționate pe Tradus nu s-au încadrat în trendul de preț descendent, având atât creșteri de 8%, cât și scăderi cu 12%”, se menționează în concluziile analizei.

În categoria autovehiculelor din transport, camioanele au avut, în medie, o diminuare de 0,4% a prețului. În același timp, prețurile autoutilitarelor au scăzut cu 2,5%.

Analiza evoluției prețurilor autovehiculelor comerciale rulate a luat în calcul cele mai populare tipuri de produse și branduri tranzacționate în platformă, în cele 40 de țări în care Tradus operează: tractoare și utilaje pentru recoltare (agricultură), excavatoare hidraulice (construcții), camioane și autoutilitare (transport).


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *