Prima pagină

România vrea să organizeze Campionatul European U21 de fotbal, din 2023

2 decembrie 2019 ECONOMIE


Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, într-o conferință de presă susținută alături de Martin Kallen, CEO al UEFA Events, că își dorește ca România să candideze pentru găzduirea Campionatului European de tineret U21 din 2023.

Răzvan Burleanu spune că își dorește ca țara noastră să găzduiască mai multe evenimente sportive, iar următoarea țintă este Euro U21, care se va disputa în 2023. „Pentru noi, EURO 2020 este doar începutul, pentru că ne dorim să găzduim pe viitor cât mai multe evenimente sportive. Am reușit să fim convingători în relația cu UEFA pentru a primi organizarea Campionatului European Under 19 din 2021… dar ne dorim și alte evenimente majore. De aceea, luând în considerare parcursul din ultimul timp al naționalei de tineret a României, ne dorim ca în 2023 să găzduim Campionatul European Under 21”, a spus Răzvan Burleanu.

România a mai organizat, în anul 1998, Campionatul European de tineret U21. Meciurile din cadrul turneului s-au disputat pe stadioanele Steaua, Național – Lia Manoliu, Cotroceni din București.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *