Prima pagină

Fed menţine nivelul dobânzii de politică monetară în Statele Unite

12 decembrie 2019 ECONOMIE


Rezerva Federală din SUA (Fed) a decis, miercuri după-amiază, menţinerea actualei rate a dobânzii de politică monetară, semnalând că ar putea să nu existe modificări în 2020, dat fiind că va fi an electoral iar starea economiei este solidă, relatează agenţia de presă Bloomberg, citată de Mediafax.

„Comisia consideră că actuala poziţie în privinţa politicii monetare este adecvată pentru stimularea extinderii activităţilor economice, a condiţiilor puternice pe piaţa muncii şi pentru menţinerea inflaţiei în zona obiectivului de 2%”, a anunţat Comisia Federală a Piețelor Deschise, un organism din cadrul Rezervelor Federale (Fed).

Rata dobânzii de politică monetară rămâne în Statele Unite în intervalul 1,5-1,75%, după trei decizii de reducere luate pe fondul preocupărilor referitoare la starea economiei.

Rezerva Federală, sistemul bancar central din SUA, a semnalat că va continua să monitorizeze implicațiile cifrelor stării economiei, „inclusiv evoluţiile globale şi presiunile inflaţioniste tacite”.

Activităţile economice în SUA s-au dezvoltat în ritm „moderat”, iar evoluţiile pe piaţa muncii sunt „solide”, precizează Fed.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *