Prima pagină

Comerțul cu amănuntul a crescut în octombrie cu 2% față de luna precedentă

5 decembrie 2019 ECONOMIE


În luna octombrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 2,0% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,8%, anunță INS, potrivit Mediafax.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută cu 6,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,4%.

În perioada 1.I-31.X.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de perioada 1.I-31.X.2018 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,1% fiecare.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna octombrie 2019, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,0% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,4%), vânzările de produse nealimentare (+2,0%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,8%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2019, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 0,8% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,0%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,1%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna octombrie 2019, comparativ cu luna octombrie 2018 a înregistrat o creştere cu 6,9% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8,0%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,9%) şi la vânzările de produse nealimentare (+6,0%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2019, comparativ cu luna octombrie 2018 a înregistrat o creştere cu 6,4% datorită creşterilor din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,9%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,8%) și din vânzările de produse nealimentare (+6,2%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în perioada 1.I-31.X.2019, comparativ cu perioada 1.I-31.X.2018 a înregistrat o creştere cu 7,1% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,5%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,4%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.X.2019, comparativ cu perioada 1.I-31.X.2018, a înregistrat o creştere cu 7,1% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,8%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,1%).


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *