Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Christine Lagarde (BCE): Creșterea economică în zona euro este slabă, dar măsurile de stimulare funcționează

Christine Lagarde (BCE): Creșterea economică în zona euro este slabă, dar măsurile de stimulare funcționează

3 decembrie 2019 ECONOMIE


Creșterea economică rămâne slabă în zona euro, a afirmat noul președinte al Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, transmit AP și Reuters, citate de Agerpres. Lagarde a declarat, la prima sa audiere în Parlamentul European, că firmele din industrie au fost cele mai afectate „de incertitudinile și încetinirea” economiei mondiale, care au redus cererea de bunuri de la firmele din zona euro, dar consumul, datorită măsurilor de stimulare ale BCE, sprijină avansul economiei.

Noul șef al BCE le-a cerut parlamentarilor să-i acorde timp pentru a se pune la punct cu noul său loc de muncă și pentru a remodela politica monetară a Băncii Centrale Europene. „Încerc, într-adevăr, să învăț limba germană, dar de asemenea încerc să învăț limbajul Băncii Centrale. Deci, aveți răbdare cu mine, arătați puțină îngăduință, nu-mi interpretați vorbele, dacă pot spune așa”, a afirmat Lagarde. Ea a adăugat că intenționează să revizuiască ținta de inflație a BCE și modul în care se realizează acest obiectiv, dar a precizat că o revizuire strategică va lua probabil timp.

Lagarde a reafirmat angajamentul BCE de a atinge ținta de inflație în pofida creșterii economice slabe din zona euro și de peste hotare.

Rata anuală a inflației în zona euro a urcat la 1% în noiembrie, de la 0,7% în octombrie, arată o estimare preliminară publicată la finalul săptămânii trecute de Oficiul European de Statistică (Eurostat), în timp ce analiștii previzionau o creștere de până la 0,9%. Conform acestor cifre, inflația din zona euro este departe de obiectivul țintă al BCE, respectiv o creștere a prețurilor mai mică, dar apropiată de 2%.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *