Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Vrancea: Dispozițiile Legii nr. 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, discutate de membrii filialei cu directorul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Vrancea

CECCAR Vrancea: Dispozițiile Legii nr. 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, discutate de membrii filialei cu directorul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Vrancea

29 noiembrie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


CECCAR Vrancea a organizat marți, 26 noiembrie 2019, în sala de curs a filialei, o întâlnire de lucru cu două teme principale: 1) Dispozițiile Legii nr. 129/2019 privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative; 2) Activitatea de expertizã contabilã judiciarã.

În calitate de invitat a participat Marcel Ristea, director al Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Vrancea. În cadrul primei teme, subiectul principal abordat a fost referitor la declarația privind beneficiarul real al persoanei juridice care, conform prevederilor Legii nr. 129/2019, se depune la înmatriculare, anual, sau ori de câte ori intervine o modificare; declarația anuală se depune la oficiul registrului comerțului în care este înmatriculată persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare anuale. De asemenea, au fost discutate și propuneri de colaborare cu Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Vrancea privind programarea depunerii declarațiilor anuale în vederea evitãrii aglomerației la ghișeele instituției.

În partea a doua a întâlnirii, experții contabili judiciari prezenți, alãturi de președintele filialei, Georgeta Gorghiu, precum și de directorul executiv, Liliana Mãnescu, au dezbãtut diferite aspecte legate de întocmirea și depunerea lucrărilor de expertiză contabilă judiciară.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *