Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • CE: Încă 20.000 de tineri au șansa de a explora Europa prin inițiativa DiscoverEU

CE: Încă 20.000 de tineri au șansa de a explora Europa prin inițiativa DiscoverEU

8 noiembrie 2019 ECONOMIE


Comisia Europeană (CE) a lansat o noua rundă de înscrieri pentru permisele de călătorie DiscoverEU, care oferă posibilitatea participanților să călătorească în Europa, să afle informații despre patrimoniul său cultural și să-și dezvolte cunoștințele și aptitudinile, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, citat de Agerpres. Toate persoanele cu vârsta de 18 ani din UE se pot înscrie până la 28 noiembrie 2019 pentru a beneficia de oportunitatea de a descoperi Europa în perioada 1 aprilie – 31 octombrie 2020. Până în prezent, Comisia Europeană a acordat 50.000 de permise de călătorie prin intermediul a trei runde de înscrieri la care au participat 275.000 de tineri. Noua rundă de înscrieri va permite altor 20.000 de tineri să beneficieze de inițiativa DiscoverEU.

Persoanele interesate de inițiativa DiscoverUE pot participa, de asemenea, la o serie de întâlniri și evenimente în timpul călătoriei și pot primi un jurnal de călătorie pentru a-și nota experiențele. În fiecare an, activitățile DiscoverEU sunt organizate în jurul unei teme specifice legate de prioritățile Uniunii Europene. Tema pentru 2019 este „Să învățăm despre Europa”, iar tema pentru 2020 va fi „O Europă verde și durabilă”.

Candidații trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 31 decembrie 2019, trebuie să fie cetățeni ai unui stat membru al UE și să fie dispuși să călătorească între 1 aprilie și 31 octombrie 2020 pentru o perioadă maximă de 30 de zile. Cei interesați să participe se pot înscrie prin intermediul Portalului european pentru tineret până la 28 noiembrie 2019. Un comitet va evalua cererile de înscriere și va selecta câștigătorii. Candidații vor fi informați cu privire la rezultatele selecției în luna ianuarie 2020, pe baza unui quiz care le va testa cunoștințele generale privind Uniunea Europeană.

Candidații selecționați vor putea călători individual sau într-un grup de până la cinci persoane. Ca regulă generală, aceștia vor călători cu trenul. Cu toate acestea, pentru a se asigura un acces larg pe întregul continent, participanții vor putea să utilizeze și alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul, feribotul sau, în mod excepțional, avionul. Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni izolate vor avea și ei șansa de a participa la această inițiativă.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *