Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Președintele Federației Bancare Europene: Trebuie să ne așteptăm la reduceri de personal în băncile europene

Președintele Federației Bancare Europene: Trebuie să ne așteptăm la reduceri de personal în băncile europene

11 octombrie 2019 ECONOMIE


Transformările care au loc în sectorul bancar „vor duce la eliminarea unor locuri de muncă”, a declarat Jean-Pierre Mustier, președintele Federației Bancare Europene, informează AFP, citată de Agerpres. „Vor avea loc transformări în băncile europene care vor duce la o modificare a ofertei către consumator, o modificare a metodei de lucru, care vor duce la eliminarea de locuri de muncă, este foarte clar”, a declarat Jean-Pierre Mustier într-un interviu pentru BFM Business. „Desigur, băncile rămân profitabile, însă cu niveluri de profitabilitate care astăzi sunt foarte mici”, a continuat Mustier, evocând în principal impactul negativ al unei creșteri economice „modeste în Europa comparativ cu SUA” și al „unei creșteri a fondurilor proprii care fac ca rentabilitatea fondurilor proprii să scadă din ce în ce mai mult”. În consecință, „băncile sunt mai puțin competitive în atragerea de capitaluri care să le permită ulterior să acorde împrumuturi și să finanțeze economia”, concluzionează Mustier.

Cu privire la restructurări, președintele Federației Bancare Europene a precizat că, la nivelul Federației, nu a fost făcută nicio evaluare cu privire numărul de posturi care ar urma să fie eliminate. „Fiecare bancă trebuie să analizeze cum va evolua, care sunt planurile sale, însă trebuie să ne așteptăm la reduceri de posturi”, a repetat Mustier.

Aceste declarații ale președintelui Federației Bancare Europene vin într-un context în care, de la începutul anului și până în prezent, aproximativ 10 bănci europene au eliminat peste 44.000 de locuri de muncă.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *