Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Directorul CFR SA: Numărul restricțiilor de viteză pe calea ferată s-a înjumătățit

Directorul CFR SA: Numărul restricțiilor de viteză pe calea ferată s-a înjumătățit

9 octombrie 2019 ECONOMIE


Numărul restricțiilor de viteză pe calea ferată s-a înjumătățit din martie până în prezent, la 215. Limitele de viteză au crescut de la 30 km/h la 70 km/h, iar acestea ar putea ajunge treptat la 100 de km/h, a spus astăzi, la un eveniment de specialitate, Constantin Axinia, manager general al CFR SA, citat de Mediafax. „În martie aveam 490 de restricții de viteză. Acum, în momentul de față avem în jur de 210-215 restricții de viteză și făceam și mai mult dacă nu mai redeschideam niște linii de cale ferată. Am mai ridicat niște limite de viteză până a venit constructorul la Mioveni, am mai făcut niște bariere de cale ferată în alte locuri unde mi s-a cerut pentru că erau probleme de trafic rutier. A fost nevoie să folosesc banii pentru ridicarea restricțiilor în altă parte. Restricția de viteză era 30-40 km/h, am ridicat-o la 70, prima treaptă și dacă aș mai avea bani să schimb și șina, o duc la 100. Nu poți să ridici niciodată o restricție de la 30 la 100. Cine spune lucrul ăsta nu-i CFR-ist”, a declarat Axinia.

El a adăugat că pe traseul București – Suceava, restricțiile de viteză vor fi eliminate complet până la începutul lunii noiembrie. „La 1 noiembrie 100% nu vom avea restricții de la București la Suceava. Voi termina după patru ani de zile podul de la Ploiești. Am notificat toți operatorii de transport de călători și de marfă că am ridicat restricțiile și așteptăm ca să vină cu propuneri. Dacă punem Intercity, durata călătoriei se va reduce cu o oră și douăzeci de minute, dacă nu punem Intercity și va fi un tren Inter Regio, o oră”, a spus directorul CFR.

Acesta a explicat că acum călătoria București – Suceava durează șase ore și treizeci și cinci de minute, iar ulterior va dura cu o oră mai puțin.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *