Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Vrancea: Noutăți legislative din domeniul relațiilor de muncă; Prevederi legale referitoare la angajarea cetățenilor străini – întâlnire de lucru a membrilor filialei cu reprezentanți ai ITM și Serviciului pentru Imigrări

CECCAR Vrancea: Noutăți legislative din domeniul relațiilor de muncă; Prevederi legale referitoare la angajarea cetățenilor străini – întâlnire de lucru a membrilor filialei cu reprezentanți ai ITM și Serviciului pentru Imigrări

3 octombrie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


Luni, 30 septembrie a.c., Filiala CECCAR Vrancea a organizat în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea și Serviciul pentru Imigrări al județului, o întâlnire profesională cu tema Noutăți legislative din domeniul relațiilor de muncă; Prevederi legale referitoare la angajarea cetățenilor străini.

„Reprezentanții celor două instituții au abordat principalele reglementări legale în domeniu, fiind discutate prevederi din Legea nr. 53/2003 privind Codul MunciiOrdonanța Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, precum și Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România”, au transmis reprezentanții Filialei CECCAR Vrancea.

Profesioniștii contabili au primit informații privind condițiile pentru obținerea avizului de muncă, documentele necesare atât în cazul lucrătorilor permanenți, cât și pentru cei detașați. De asemenea, au fost prezentate categoriile exceptate de la obținerea avizului de muncă, așa cum sunt cetățenii străini care au obținut permisul de ședere pe termen lung. Nu în ultimul rând, s-a subliniat faptul că studenți străini pot fi angajați doar în regim part-time, cu cel mult patru ore pe zi, au conchis oficialii filialei Corpului.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *