Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Sibiu: Facilitățile fiscale instituite prin Ordonanța Guvernului nr. 6/2019, discutate de membrii filialei cu specialiști ai AJFP

CECCAR Sibiu: Facilitățile fiscale instituite prin Ordonanța Guvernului nr. 6/2019, discutate de membrii filialei cu specialiști ai AJFP

4 octombrie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


În data de 26 septembrie a.c., la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Sibiu s-a desfășurat o întâlnire profesională a specialiștilor instituției cu experți contabili și contabili autorizați, membri ai filialei CECCAR.

Discuțiile s-au axat, îndeosebi, pe facilitățile fiscale instituite prin Ordonanța Guvernului nr. 6/2019. Prin acest act normativ s-a reglementat instituirea unor măsuri de acordare a unor facilități fiscale în funcție de valoarea obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, astfel: măsuri de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion lei, bazată pe un plan de restructurare, test al creditorului privat prudent, plată eșalonată și supraveghere fiscală pe perioada înlesnirii; anularea accesoriilor în cazul datoriilor sub un milion lei dacă obligațiile bugetare principale se achită până la 15 decembrie 2019.

Prezentarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 6/2019 a fost realizată de către Adriana Berchi și Gabriela Bogdan, șef serviciu, respectiv consilier superior al Serviciului asistență contribuabili din cadrul AJFP Sibiu. „Ultima parte a întâlnirii a fost alocată intervențiilor, întrebărilor și discuțiilor participanților pe marginea temelor abordate”, au precizat oficialii filialei Corpului.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *