Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Bacău: Seminar de instruire și informare în domeniul legislației specific activităților de prevenire și protecție adresate reprezentanților IMM

CECCAR Bacău: Seminar de instruire și informare în domeniul legislației specific activităților de prevenire și protecție adresate reprezentanților IMM

9 octombrie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


În data de 26 septembrie a.c., în sala de curs „Ion Ionescu de la Brad” a Filialei CECCAR Bacău s-au desfășurat lucrările seminarului de instruire și informare în domeniul legislației specific activităților de prevenire și protecție adresate reprezentanților IMM. Reuniunea profesională a fost organizată de filiala Corpului în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) și Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL) Bacău, iar moderatori ai discuțiilor au fost Radu Mihai Faghiean și Constantin Păstrăv, președintele, respectiv directorul executiv al filialei.

Cu prilejul acestui seminar au fost clarificate aspecte privind încheierea și modificarea contractelor de muncă, evaluarea riscului fiecărui loc de muncă, întocmirea programului de instruire-testate, durata și intervalul instruirilor periodice și alte aspecte privind sănătatea și securitatea în muncă.

„De asemenea, s-a discutat despre mentenanța la REVISAL, cu întrebări punctuale și răspunsuri profesioniste din partea specialiștilor ITM privind modificările COR și SIRUTA, transferuri și detașări. Marius Slătinaru, șef serviciu în cadrul DITL Bacău, a prezentat facilitățile și procedura de «amnistie fiscală» pentru debitele restante înregistrate la data de 31 decembrie 2018 de către persoanele fizice și persoanele juridice, cât și procedura de instrumentare a dosarului, de la întocmire până la obținerea deciziei. S-au făcut precizări și asupra întocmirii raportului de evaluare la trei ani pentru determinarea impozitului pe clădiri de către persoanele fizice, cât și referiri asupra contului IBAN de virarea impozitelor datorate”, au transmis reprezentanții Filialei CECCAR Bacău.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *