Prima pagină

BNR lansează în circuitul numismatic o monedă de argint

10 septembrie 2019 ECONOMIE


Începând cu data de 18 septembrie 2019, Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „140 de ani de la înființarea Societății de Cultură Macedo – Română”, informează Mediafax. Moneda are valoarea nominală de 10 lei, diametrul de 37 mm și o greutate de 31,103 g. Aversul monedei prezintă Statuia ,,Lupa Capitolina” (Lupoaica), simbol al latinității, adoptat și de Societatea de Cultură Macedo – Română și un fragment din statutul societății; inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Calinic Miclescu, Mitropolit Primat și președinte onorific al Societății de Cultură Macedo – Română și portretul și numele lui V.A. Urechia, secretar, membri fondatori ai acesteia; inscripția în arc de cerc ,,SOCIETATEA DE CULTURA MACEDO-ROMANA” și anul înființării societății ,,1879”.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv certificatul de autenticitate, este de 350,00 lei. Monedele din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Societății de Cultură Macedo – Română au putere circulatorie pe teritoriul României.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *