Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Aproape 80.000 de turiști români au vizitat Israelul în primele opt luni din 2019

Aproape 80.000 de turiști români au vizitat Israelul în primele opt luni din 2019

10 septembrie 2019 ECONOMIE


Aproximativ 80.000 de turiști români au vizitat Israelul în primele opt luni ale anului, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă din 2018, iar până la finalul anului, numărul acestora ar putea ajunge la 130.000, conform datelor înregistrate de Ministerul Turismului din Israel, citate de Mediafax.

Opt companii aeriene au zboruri zilnice și săptămânale între București și Tel Aviv, între care companii de linie precum Tarom și El Al, dar și companii low cost și companii specializate în zboruri charter.

„În continuare România înregistrează una dintre cele mai mari creșteri din regiune, peste 5.000 de turiști români vizitând Israelul în fiecare lună, chiar și în timpul sezonului cald. Mai mult, România rămâne a doua țară din regiune ca număr de turiști în Israel după Polonia și continuă să înregistreze creșteri de două cifre de la lună la lună. Scopul nostru este acela de a convinge turiștii români să vadă și celelalte atracții ale Israelului dincolo de locurile religioase” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi piețe în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Deși comunitatea creștină rămâne majoritară în distribuția religioasă a turiștilor care ajung în Israel, atenția Ministerului Turismul din Israel s-a orientat în ultimii ani asupra turiștilor care nu vin în pelerinaj sau exclusiv pentru locurile sfinte. 26% dintre turiștii care călătoresc în Israel ajung aici pentru călătorii și pentru explorat, în timp ce doar 19% vin aici pentru pelerinaje.

Turiștii sub 45 de ani dețin majoritatea în rândul celor care aleg să călătorească în Israel. Destinațiile lor preferate rămân Tel Aviv, Ierusalim și Marea Moartă. Cei mai mulți turiști aleg să călătorească în Israel primăvara sau toamna, cele mai intense luni din punct de vedere turistic fiind mai, octombrie și noiembrie.

În medie, un turist cheltuie în Israel în jur de 150 de dolari pe zi. Cei care aleg să călătorească în grupuri organizate cheltuie peste 230 dolari pe zi, iar cei care călătoresc individual cheltuie cel mai puțin, în jur de 124 dolari pe zi.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *