Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • APIA: A fost publicat Ghidul Solicitantului pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”

APIA: A fost publicat Ghidul Solicitantului pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”

11 septembrie 2019 ECONOMIE


Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 476/2019, a fost aprobat Ghidul Solicitantului pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”, aferentă Submăsurii 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Ediția I – august 2019, Sesiunea 4/2019.

Scopul ajutorului îl reprezintă acordarea unui sprijin financiar deținătorilor publici și privați de terenuri agricole și neagricole și formelor asociative ale acestora pentru împădurirea și crearea de suprafețe împădurite: a) trupuri de pădure pe terenurile agricole și neagricole; b) perdele forestiere de protecție pe terenurile agricole și neagricole.

Beneficiarii schemei sunt deținătorii publici și privați de teren agricol și neagricol și formele asociative ale acestora.

Suprafața terenului propus pentru împădurire, în cazul realizării de perdele forestiere de protecție, trebuie să fie de cel puțin 0,5 ha, iar suprafața compactă minimă împădurită de cel puțin 0,1 ha. Suprafața terenului propus pentru împădurire, în cazul realizării de trupuri de pădure, trebuie să fie de cel puțin 1 ha, iar suprafața compactă minimă împădurită de cel puțin 0,5 ha. Sprijinul public nerambursabil este de 100% din totalul costurilor eligibile.

Ghidul Solicitantului poate fi consultat pe site-ul APIA, aici.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *