Prima pagină

Producția industrială a scăzut în iunie, față de luna iunie 2018, cu 6,6%

14 august 2019 ECONOMIE


Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut în iunie atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,6%, respectiv cu 4,1%, informează INS, potrivit Mediafax.

În luna iunie 2019, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 7,0% ca serie brută şi cu 1,0% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În perioada 1.I – 30.VI.2019, comparativ cu perioada 1.I – 30.VI.2018, producţia industrială a scăzut cu 0,6% ca serie brută şi cu 0,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În luna iunie 2019, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 7,0%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-8,1%), industria extractivă (-1,9%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,4%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 1,0%. Industria prelucrătoare a scăzut cu 1,1%, în timp ce industria extractivă a crescut cu 0,7%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a rămas la același nivel.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 6,6%, ca urmare a scăderilor industriei extractive (-7,9%) și industriei prelucrătoare (-7,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 4,1%, ca efect al scăderilor din industria extractivă (-8,1%) și industria prelucrătoare (-5,3%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,0%.

În perioada 1.I – 30.VI.2019, comparativ cu perioada 1.I – 30.VI.2018, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 0,6%. Industria prelucrătoare și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 0,6% fiecare, iar industria extractivă a scăzut cu 0,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 30.VI.2019, comparativ cu perioada 1.I – 30.VI.2018, a scăzut cu 0,4%, din cauza scăderilor înregistrate de industria extractivă și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,5% fiecare) și industria prelucrătoare (-0,2%).


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *