Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • În iunie, volumul cifra de afaceri din comerțul auto a scăzut față de mai cu 3,1%

În iunie, volumul cifra de afaceri din comerțul auto a scăzut față de mai cu 3,1%

13 august 2019 ECONOMIE


În luna iunie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,4%, informează INS, potrivit Mediafax.

 Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 1,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,6%.

 Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 6,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,2%.

 Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 12,8% , cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,1%.

 În perioada 1.I-30.VI.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-30.VI.2018 atât ca serie brută cu 6,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%.

 Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în perioada 1.I-30.VI.2019 față de aceeași perioadă din anul anterior atât ca serie brută cu 15,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,7%.

Comparativ cu mai, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2019, a înregistrat o scădere cu 3,1% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-15,0%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-5,2%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-3,5%) şi la comerţul cu autovehicule (-1,8%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creștere cu 0,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creștere cu 1,4% datorată creșterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,4%) și la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+1,1%). Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-8,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,3%) și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-0,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019 faţă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 0,6%.

Comparativ cu iunie 2018, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2019 a înregistrat o creștere cu 6,7% datorată creșterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,9%), comerţul cu autovehicule (+7,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,3%) și la activitǎţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+5,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019 a înregistrat o creștere cu 9,2% faţă de luna iunie 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 12,8% mai mare comparativ cu luna iunie 2018, creștere susținută de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+24,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+23,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+14,8%) și de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,5%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 16,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019 a crescut cu 14,1% comparativ cu luna iunie 2018.

În perioada 1.I-30.VI.2019, comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2018, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 6,7%. Volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+43,4%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,6%), la comerţul cu autovehicule (+5,8%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+3,7%) .

În perioada 1.I-30.VI.2019 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2018, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 6,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-30.VI.2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,7% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2018, creștere susținută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+24,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+20,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+14,8%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,6%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 8,9%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada 1.I-30.VI.2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,7% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2018.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *