Prima pagină

În iunie, cifra de afaceri din serviciile pentru companii a scăzut cu 0,9%

14 august 2019 ECONOMIE


În luna iunie 2019, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut, în termeni nominali, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 0,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,8%, informează INS, citat de Mediafax.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută, cu 7,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,5%.

În perioada 1.I-30.VI.2019, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut faţă de perioada 1.I-30.VI.2018, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,5%, respectiv cu 14,5%.

Comparativ cu mai 2019, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2019, a scăzut cu 0,9%, în termeni nominali, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-8,2%) și activităţile de transporturi (-5,9%). Creșteri s-au înregistrat la cifra de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+5,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+1,8%) și activităţile de comunicaţii (+1,4%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu, cu 0,8%.

Comparativ cu iunie 2018, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 7,3%, susținută de evoluția cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (+18,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+11,9%), activităţile de comunicaţii (+4,8%) și activităţile de transporturi (+0,6%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 3,2%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019, comparativ cu luna iunie 2018, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 9,5%.

În perioada 1.I-30.VI.2019 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2018, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 13,5%, datorită creşterilor înregistrate de cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+24,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17,2%), activităţile de transporturi (+9,8%), activitǎţile de comunicaţii (+5,5%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+3,1%).

În perioada 1.I-30.VI.2019 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2018, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, cu 14,5%.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *