Prima pagină

CECCAR Mehedinți și AJFP: Masă rotundă dedicată prezentării noutăților legislative cu incidență fiscală

22 august 2019 PROFESIA CONTABILĂ


Filiala CECCAR Mehedinți a organizat, în data de 8 august a.c., o masă rotundă, în colaborare cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP), pentru prezentarea noutăților legislative din domeniul financiar-contabil.

La acțiunea găzduită de sediul filialei Corpului a participat, alături de experți contabili și contabili autorizați, Iriza Sever, reprezentant al AJFP din cadrul Serviciului de metodologie.

„Din documentele de interes pentru profesie, analizate în cadrul întâlnirii, amintim: Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (OPANAF) nr. 1.783/2019 pentru aprobarea modelului, conținutului și instrucțiunilor de completare ale formularului (085) privind persoanele impozabile care prestează servicii de telecomunicații, radiodifuziune și televiziuneOPANAF nr. 1.886/2019 privind modificarea și completarea OPANAF nr. 49/2019 pentru aprobarea declarației uniceOPANAF nr. 1.503/2019 pentru aprobarea Normelor tehnice privind autorizarea persoanelor fizice și juridice de a utiliza carnete TIROPANAF nr. 2.493/2019 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2019 a operatorilor economici, precum și pentru modificarea și completarea unor prevederi contabileOPANAF nr. 1.960/2019 privind procedura de aplicare a eșalonării la plată”, au transmis oficialii Filialei CECCAR Mehedinți.

De asemenea, oficialul AJFP a mai prezentat profesioniștilor contabili prevederile Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 2.425/2019 privind eliberarea extraselor de cont în format electronic pentru operatorii economici care au cont deschis la Trezorerie, respectiv ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 56/2019 și Legii nr. 132/2019, ambele pentru completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri. Împreună cu reprezentantul Fiscului, profesioniștii contabili au abordat și spețe fiscale cu privire la repartizarea interimară de dividende pe baza raportării contabile la data de 30 iunie 2019 și acordarea de dividende în natură asociatului-unic al unei societăți comerciale constând în bijuterii de aur devenite proprietatea casei de amanet la expirarea contractelor de împrumut.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *