Prima pagină

Prețul petrolului, la maximul ultimelor șase săptămâni

11 iulie 2019 ECONOMIE


Prețul petrolului a atins maximul ultimelor şase săptămâni, după ce platformele petroliere din Golful Mexic au fost evacuate înainte de o furtună, iar incidentul ce a implicat un petrolier britanic în Orientul Mijlociu a amplificat tensiunile actuale, scrie Reuters, citat de Mediafax.

Contractele futures pentru țiței Brent au crescut cu 36 de cenți, sau cu 0,5%, la 67,37 dolari/baril, dar prețurile au atins și 67,39 dolari, cea mai mare valoare din 30 mai.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 32 de cenți, sau cu 0,5%, la 60,75 dolari / baril, cea mai mare valoare din 23 mai.

Cinci nave, despre care se crede că ar aparține gărzii revoluționare iraniene, au cerut miercuri unui petrolier britanic să se oprească în apropierea apele iraniene, însă s-au retras după ce o navă de război britanică i-a avertizat prin radio.

Tensiunile se menţin la nivel ridicat în Orientul Mijlociu, după atacurile asupra tancurilor petroliere și prăbușirea unei drone a Statelor Unite în Iran, pe fondul retragerii americanilor din acordul cu Iranul menit să pună capăt programului nuclear.

Producătorii de petrol din SUA au redus, miercuri, cu aproape o treime producția din Golful Mexic. Cincisprezece platforme de producție au fost evacuate în Golful Mexic, potrivit autorităților americane, înainte de sosirea unei furtuni care s-ar putea transforma în uragan până vineri.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *