Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • O nouă emisiune filatelică: „Ziua mărcii poștale românești – Peceți ale domnitorilor români”

O nouă emisiune filatelică: „Ziua mărcii poștale românești – Peceți ale domnitorilor români”

12 iulie 2019 ECONOMIE


Cu ocazia „Zilei mărcii poștale românești”, Romfilatelia introduce în circulație, la 15 iulie 2019, emisiunea de mărci poștale având ca tematică „Peceți ale domnitorilor români”. Pe cele patru timbre ale emisiunii sunt reproduse imagini ale peceților în ceară care au aparținut domnitorilor Alexandru cel Bun (1400-1432), Ștefan cel Mare (1457-1504), Vasile Lupu (1634-1653) și Petru Rareș (1527-1538; 1541-1546).

Timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei reproduce pecetea domnitorului Alexandru cel Bun. Pecetea domnitorului Ștefan cel Mare este reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 7 lei. Pecetea domnitorului Petru Rareș este reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 8,50 lei. Timbrul cu valoarea nominală de 11,50 lei reproduce pecetea lui Vasile Lupu. Imaginile peceților sunt reproduse după exponate autentice aparținând patrimoniului muzeistic al Bibliotecii Academiei Române.

Emisiunea de mărci poștale este completată de două plicuri prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 14 timbre, minicoala de cinci timbre + o vinietă și bloc de patru timbre nedantelate. Albumul filatelic, realizat in tiraj de 287 de exemplare, reunește în aceeași tematică produse aparținând filateliei și medalisticii. În interiorul albumului sunt expuse două piese valoroase de colecție: blocul special al emisiunii cu patru timbre nedantelate, precum și replica realizată din aur a mărcii poștale de 54 de parale, parte din prima emisiune filatelică românească, „Cap de Bour”.

(Sursa foto: www.romfilatelia.ro)


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *