Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Ioan Deneș: Hergheliile trebuie să dezvolte latura recreativă în folosul publicului larg și, în special, al copiilor

Ioan Deneș: Hergheliile trebuie să dezvolte latura recreativă în folosul publicului larg și, în special, al copiilor

12 iulie 2019 ECONOMIE


Hergheliile trebuie să dezvolte latura recreativă în folosul publicului larg, în general, și al copiilor, în special, a declarat ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, prezent la Herghelia Jegălia din județul Călărași, informează Agerpres. Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, ministrul Deneș a apreciat rezultatele obținute prin managementul hergheliei și totodată i-a solicitat directorului general Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, să dezvolte și mai mult latura recreativă, astfel încât hergheliile să devină un punct de atracție, de petrecere a timpului liber și de practicare a sporturilor ecvestre de către publicul larg, în general, și de copii, în special. În opinia ministrului, acest demers vine în întâmpinarea iubitorilor de cai, al căror număr a crescut în ultima perioadă, iar în același timp va reprezenta un beneficiu din punct de vedere economic pentru herghelii.

La rândul său, șeful Romsilva a precizat că au fost luate măsuri pentru eficientizarea, din punct de vedere economic, a celor 12 herghelii administrate de către Regie, adăugând că Jegălia este una dintre hergheliile la care, în urma măsurilor luate, au început să se observe rezultatele unui bun management, atât în ceea ce privește creșterea armăsarilor cu potențial genetic ridicat, cât și dezvoltarea unei ramuri de selecție a calului de sport românesc.

Herghelia Jegălia, cu o existență de peste 100 de ani, are un efectiv de 223 de cabaline și este destinată creșterii și ameliorării genetice a raselor Cal de sport românesc și Semigreu.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *