Prima pagină
  • Prima pagină
  • ECONOMIE
  • Gică Popescu: Asumările guvernamentale din proiectul EURO 2020, îndeplinite în proporție de 95%

Gică Popescu: Asumările guvernamentale din proiectul EURO 2020, îndeplinite în proporție de 95%

11 iulie 2019 ECONOMIE


Gică Popescu a anunțat, că au fost îndeplinite în proporție de 95% asumările guvernamentale din dosarul de candidatură pentru organizarea Campionatului European de Fotbal de anul viitor (EURO 2020), informează Mediafax. El a mai vorbit și despre construirea a 400 de terenuri de sport, asumate de Executiv tot în dosarul de candidatură. „Anunțăm startul acestor 150 de baze sportive de mărime naturală, de mărime mare. În dosarul de candidatură ne-am asumat construirea a 400 de terenuri de sport, de măsuri mici, însă după o consultare cu Federația Română de Fotbal, am văzut că este foarte important pentru dezvoltarea fotbalului în țara noastră să facem 150 de terenuri de dimensiuni normale. Am făcut o listă împreună cu Federația Română de Fotbal, ținând cont de programul de dezvoltare a fotbalului românesc pe care îl are Federația. Am făcut 175 de solicitări către localitățile care au fost alese pentru a se construi aceste terenuri. Din cele 175 am primit de la 135 documentații, dintre care 92 sunt în regulă. Noi sperăm ca în perioada următoare și celelalte până la 135 să fie terminate și lipsurile să fie completate”, a afirmat Gică Popescu, într-o conferință de presă susținută alături de ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu.

El a vorbit și despre solicitările făcute pentru bazele sportive mici din țară, precizând că în program au fost prevăzute și 6 terenuri pentru nevăzători: „Pe lângă cele 150 de baze de mărimi naturale, terenuri care eu sper să fie folosite de Federație în acest program de dezvoltare pe care îl au de îndeplinit, s-au mai solicitat încă 125 de baze mici, pe care dorim să le facem în școli. Din cele 125, am primit răspuns pozitiv de la 97 de locații pe care le-am cerut. 71 sunt în regulă. Sperăm ca în perioada următoare celelalte să fie în regulă și să putem demara. Au fost în acest program propuse șase terenuri pentru nevăzători. Trei au fost ok, celelalte trei terenuri nu se vor realiza din cauza faptului că cei solicitați nu au dorit să construiască aceste terenuri”, a explicat Gică Popescu.

Acesta a mai spus că dacă va fi modernizat Aeroportul Băneasa, atunci asumările guvernamentale vor fi îndeplinite în proporție de 100%. „Mai avem un singur obiectiv de îndeplinit și acela este modernizarea Aeroportului Băneasa, a cărui documentație este pe SICAP și Guvernul a primit ofertanții. În momentul în care și acest obiectiv va fi îndeplinit eu vă spun că în proporție de 100% toate asumările pentru proiectul EURO 2020 vor fi îndeplinite”, a conchis Gică Popescu.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *