Prima pagină

Directorul Metrorex: Pe Magistrala 5 se va circula cu certitudine în decembrie

12 iunie 2019 ECONOMIE


Pe Magistrala 5 a metroului bucureștean Drumul Taberei – Eroilor se va circula cu certitudine în decembrie, a anunțat astăzi directorul general al Metrorex, Dumitru Șodoloescu, citat de Mediafax. El spune că lucrările sunt finalizate în proporție de 99,5%, iar finisajele în proporție de 90%. Luna viitoare va fi realizată alimentarea cu energie electrică, iar lucrările de automatizare vor fi finalizate la 23 noiembrie, a precizat directorul la un eveniment privind marile proiecte de investiții ale anului.

Planurile de investiții ale Metrorex cumulează 12,3 miliarde de euro, în trenuri noi, lucrări de infrastructură, pentru noi magistrale și extinderea celor existente. După finalizarea lucrărilor din strategia de dezvoltare a companiei, aceasta va ajunge la 8 magistrale.

În acest an vor mai fi efectuate lucrări la Magistrala 2, cea mai aglomerată, de modernizare și înlocuire a căii de rulare, asigurarea a 63 de puncte de acces pentru persoane cu deficiențe de vedere, precum și organizarea licitațiilor pentru tronsonul 1 Mai – Tokyo, precum și achiziționarea de noi trenuri.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *