Prima pagină

ANRE: Prețurile gazelor pentru clienții casnici vor scădea cu 5% de la 1 iulie

25 iunie 2019 ECONOMIE


Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că peste 3 milioane de clienți casnici vor plăti cu 5% mai puțin pentru consumul de gaze, de la 1 iulie, informează Mediafax. Astfel, ANRE a aprobat prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienții casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019, potrivit unui comunicat al instituției.

„Prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale, pentru un număr de peste 3 milioane clienți casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piață de furnizare reglementată”, mai informează ANRE în comunicat.

Evoluția prețurilor a fost determinată de cele două companii care furnizează gaze naturale, E.ON GAZ FURNIZARE ROMÂNIA S.A și ENGIE ROMÂNIA S.A. care au micșorat prețurile cu 3,17%, respectiv 7,89%. ANRE mai justifică această situație prin efectele OUG 114, care a reglementat prețul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni, de 68 lei/MWh.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *