Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Vrancea: Schema de ajutor de minimis și alte noutăți legislative de interes pentru profesie, discutate de specialiști ai AJFP cu experți contabili și contabili autorizați

CECCAR Vrancea: Schema de ajutor de minimis și alte noutăți legislative de interes pentru profesie, discutate de specialiști ai AJFP cu experți contabili și contabili autorizați

15 mai 2019 PROFESIA CONTABILĂ


Filiala CECCAR Vrancea a organizat în data de 8 mai a.c., în colaborare cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP), o întâlnire profesională pentru prezentarea noutăților legislative de interes pentru experții contabili și contabilii autorizați. Evenimentul s-a desfășurat în sala de ședințe a AJFP Vrancea.

Alături de profesioniști contabili, la întâlnire au participat Georgeta Gorghiu și Liliana Mănescu, președintele, respectiv directorul executiv al filialei Corpului, iar AJFP a fost reprezentată de către Elena Cenușă, consilier superior, și Daniela Ghimpu, inspector superior, specialiști în cadrul Compartimentului ajutor de stat, practici neloiale și prețuri reglementate.

Printre subiectele abordate în cadrul evenimentului s-au regăsit prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 26/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative, ale Legii nr. 21/2019 pentru modificarea și completarea Legii cooperației agricole nr. 566/2004. Nu în ultimul rând, un alt punct important al reuniunii a fost prezentarea, de către reprezentanții AJFP, a prevederile Ordinului nr. 819/2019 al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum și a modelului și conținutului unor formulare.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *