Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Teleorman: Proceduri de organizare și funcționare a cooperației în agricultură a societăților cooperatiste înființate în baza Legii nr. 566/2004, cu modificările și completările ulterioare

CECCAR Teleorman: Proceduri de organizare și funcționare a cooperației în agricultură a societăților cooperatiste înființate în baza Legii nr. 566/2004, cu modificările și completările ulterioare

23 mai 2019 PROFESIA CONTABILĂ


Luna trecută, Filiala CECCAR Teleorman a fost gazda a două întâlniri profesionale, ambele organizate în scopul prezentării noutăților legislative de interes pentru experții contabili și contabili autorizați. La prima întâlnire, desfășurată în data de 15 aprilie a.c., cu tema Proceduri de organizare și funcționare a cooperației în agricultură a societăților cooperatiste înființate în baza Legii nr. 566/2004, cu modificările și completările ulterioare, au fost expuse metodele și operațiunile specifice entităților economice de acest tip. Discuțiile au vizat și tipurile de registre obligatorii de organizat pentru cooperativelor agricole, iar la final, membrii filialei au discutat spețe diverse întâlnite în practică, precum modificările de capital, retragerea din calitatea de membru cooperator și cedarea de părți sociale.

Cea de-a doua reuniune profesională organizată de filiala Corpului în decursul lunii precedente a avut loc în data de 18 aprilie a.c., invitați speciali fiind reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP). Printre subiectele discutate de membrii CECCAR cu specialiștii Fiscului s-au numărat calendarul obligațiilor fiscale și cele mai recente acte normative cu impact în activitatea curentă a profesioniștilor contabili.

Astfel, reprezentanții AJFP au detaliat aspecte tehnice privind Hotărârea de Guvern nr. 213/2019 pentru modificarea și completarea titlului VII „Taxa pe valoarea adăugată” din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, respectiv ale Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 1.957/2019 privind stabilirea procedurii de aplicare a prevederilor art. II, pct. 1-13 din Legea nr. 145/2018 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Un alt subiect de interes l-a reprezentat procedura de înregistrare a contractelor de locațiune.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *