Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Mehedinți: Experți contabili și contabili autorizați, în dialog cu specialiști ai AJFP pe tema noutăților legislative de interes pentru profesie

CECCAR Mehedinți: Experți contabili și contabili autorizați, în dialog cu specialiști ai AJFP pe tema noutăților legislative de interes pentru profesie

12 aprilie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


Joi, 4 aprilie a.c., sediul Filialei CECCAR Mehedinți a găzduit lucrările unei mese rotunde la care au participat experți contabili și contabili autorizați din județ și reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice, tema principală a discuțiilor fiind noutățile legislative de interes pentru profesie.

„Din documentele de interes pentru profesie, analizate în cadrul întâlnirii, amintim: OUG nr. 15/2019 pentru prorogarea unor termeneOMFP nr. 509/2019 pentru modificarea și completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligații fiscale restante, precum și cuantumul acestor obligații, aprobată prin OPANAF nr. 558/2016OPANAF nr. 169/2019 privind aprobarea Procedurii de actualizare a vectorului fiscal, pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de taxă pe valoarea adăugată care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară de bunuri taxabilă în România, precum și a modelului și conținutului unor formulare”, au transmis oficialii Filialei CECCAR Mehedinți.

De asemenea, delegații AJFP au mai discutat cu profesioniștii contabili prevederile Legii nr. 30/2019 pentru aprobarea OUG nr. 25/2018 privind modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetareOUG nr. 19/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative și ale OMFP nr. 1878/2019 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind organizarea și conducerea contabilității instituțiilor publice, Planul de conturi pentru instituțiile publice și instrucțiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin OMFP nr. 1.917/2005.

AJFP a fost reprezentată la eveniment de către Iriza Sever și Bogdan Doandeș, ambii din cadrul Serviciului de metodologie. (D.C.)

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *