Prima pagină
  • Prima pagină
  • PROFESIA CONTABILĂ
  • CECCAR Maramureș: Prevederile OPANAF nr. 819/2019, prezentate experților contabili și contabililor autorizați de reprezentanți ai AJFP

CECCAR Maramureș: Prevederile OPANAF nr. 819/2019, prezentate experților contabili și contabililor autorizați de reprezentanți ai AJFP

24 aprilie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


Membri ai Filialei CECCAR Maramureș au participat, în data de 9 aprilie a.c., la o sesiune de instruire privind modificărilor legislative din domeniul financiar-contabil apărute în ultima perioadă. Reuniunea profesională, organizată în colaborare cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP), a avut loc la sediul filialei Corpului.

Delegații instituției au discutat cu profesioniștii contabili aspecte privind Legea nr. 163/2018 pentru modificarea și completarea Legii contabilității nr. 82/1991, modificarea și completarea Legii societăților nr. 31/1990, precum și modificarea Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, axându-se pe prevederile privind repartizarea dividendelor.

De asemenea, reprezentanții Fiscului au abordat subiectul lucrărilor contabile de închidere a exercițiului financiar 2018, prezentând, în ultima parte a întâlnirii, prevederile Ordinului președintelui ANAF (OPANAF) nr. 819/2019 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum și a modelului și conținutului unor formulare.

AJFP a fost reprezentată la eveniment de Elisabeta Szika și Elena Borcea, ambele din cadrul Serviciului asistență contribuabili.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *