Prima pagină

CECCAR Dolj: Seminar de fiscalitate, în colaborare cu AJFP, pentru discutarea aspectelor tehnice care necesitau clarificări

4 aprilie 2019 PROFESIA CONTABILĂ


Miercuri, 27 martie a.c., Filiala CECCAR Dolj a organizat un seminar pe teme fiscale la care, alături de experți contabili, contabili autorizați și stagiari, au participat și reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP): Camelia Elisa Cioroianu, consilier al Serviciului Asistență, și Georgeta Radu, inspector superior.

Tema principală a discuțiilor dintre specialiștii Fiscului și profesioniștii contabili din județul Dolj a fost modul de completare și de depunere a Declarației unice, delegații AJFP soluționând cu acest prilej diferite aspecte tehnice care necesitau clarificări.

Conform Ordonanței de urgență a Guvernului (OUG) nr. 14/2019, termenul de 15 martie 2019 prevăzut pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice se prorogă până la data de 31 iulie 2019, inclusiv. Totodată, termenul de plată a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii pentru anul 2018 se prorogă până la data de 31 iulie 2019.

Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate, care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *