Prima pagină

Industria românească a crescut cu mai puţin de 1% în ianuarie

13 martie 2019 ECONOMIE


Industria, sector care reprezintă aproape un sfert din economia românească, a înregistrat în ianuarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, o creştere a producţiei cu 0,7%, serie brută, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS) și citate de News.ro.

În decembrie 2018, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută (-0,8%) cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-1%).

În luna ianuarie 2019, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 3% ca serie brută şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,7%, respectiv cu 0,8%.

”Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 0,7%, datorită creşterilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,2%), industria extractivă (+1,2%) şi industria prelucrătoare (+0,1%)”, se arată în comunicat.

În anul 2018, comparativ cu anul 2017, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 3,5%.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *