Prima pagină

Guvernul prelungește termenul de depunere a Declaraţiei Unice până la 31 iulie

13 martie 2019 ECONOMIE


Executivul a aprobat marţi, în şedinţa de Guvern un act normativ prin care termenul de depunere a Declaraţiei Unice, a plăţii obligaţiilor şi a depunerii Formularului 230 va fi extins până la 31 iulie, transmite News.ro.

Termenul iniţial de depunere al Declaraţiei Unice era 15 martie. Guvernul a anunţat că este o măsură luată în scopul încurajării conformării voluntare a contribuabililor persoane fizice şi în sprijinul organizaţiilor non-profit.

Declaraţia Unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează individual sau într-o formă de asociere venituri din România şi/sau străinătate şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale.

Toți cei care îşi plătesc obligaţiile până la sfârşitul lunii iulie vor beneficia de o bonificație de 5% din impozitul pe venit şi din contribuțiile sociale datorate pentru anul trecut.

Totodată, măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să doneze 2% sau 3% din impozitul pe venit, dar şi al organizațiilor neguvernamentale beneficiare, care colectează, centralizează şi depun formularul 230, potrivit Executivului.


Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *